اشتراک گذاری مطلب
واتساپ
چاپ
تلگرام
ایمیل
شبکه فیبرنوری

کاربرد فیبرنوری

فهرست مطالب

فیبر نوری با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارد توانسته در بسیار از صنایع از جمله مخابرات، شبکه، پزشکی و غیره کاربردهای متعددی پیدا کند. در ادامه به برخی از مهمترین کاربردهای فیبر نوری اشاره می کنیم.

کاربرد فیبرنوری به عنوان حسگر

حسگر فیبر نوری

 

فیبر نوری کاربردهای زیاد در سنجش های از راه دور دارد. که در بعضی از موارد فیبر نوری خود، به عنوان یک حسگر مورد استفاده قرار می گیرد. از فیبر نوری به عنوان یک وسیله جهت اتصال یک حسگر غیر فیبر نوری به یک سیستم سنجش استفاده می شود. حسگر های متعددی را می توان با استفاده از نور های دارای طول موج مختلف در طول یک فیبر ترکیب نمود.
کاربرد فیبر نوری به عنوان یک حسگر عموما برای اندازه گیری کمیت های فیزیکی از جمله موارد زیر است:

  • جریان الکتریکی
  • تشعشعات پرتو های گاما و ایکس فشار
  • حرارت
  • سطح مایعات
  • میدان مغناطیسی
  • جا به جایی
  • آلودگی آب های دریا
  • کاربرد فیبر نوری در پزشکی

فیبر نوری در پزشکی هم کاربرد های زیادی دارد از این تکنولوژی برای تشخیص بعضی از بیماری ها و انجام دادن آزمایش های گوناگون پزشکی استفاده می شود. از فیبر نوری برای جراحی لیزری شناسایی نارسایی های داخلی بدن، اندازه گیری مایعات و خون و در دندان پزشکی استفاده می کنند و هم چنین در دستگاه های آندوسکوپی از تارهای فیبر نوری استفاده می شود تا به این وسیله اجزا درون بدن انسان مثل مری روده و نای را به خوبی مشاهده کنند.

کاربرد فیبرنوری در روشنایی

 

یکی دیگر از کاربرد های فیبر نوری که در چند سال اخیر رشد و توسعه پیدا کرده است، استفاده از این سیستم در روشنایی است. در این تکنولوژی نور از منبعی ک می تواند طبیعی باشد مثل خورشید و یا یک منبع مصنوعی مانند لامپ های الکتریکی وارد فیبر نوری می شود و به محل مصرف انتقال پیدا می کند. به این وسیله می توان نور را به هر نقطه ای که در جهت تابش مستقیم آن نباشد انتقال داد یکی از مزیت های این تکنولوژی این است که نور انتقال یافته فاقد تشعشعات خطرناک ماوراء بنفش می باشد.

کاربرد های نظامی


فیبر نوری کاربرد های زیادی در صنایع دفاعی دارد مانند برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک ها، ارتباط زیر دریایی ها و کاربرد در تجهیزات نظامی .

کاربرد فیبرنوری در مخابرات

 

کاربرد فیبر نوری در سیستم های تلفنی و مخابرات، روشی است که سرعت و کیفیت انتقال صوت را به طور قابل توجهی افزایش داده است. اختراع فیبر نوری ، آشکارسازهای نوری و لیزرهای حالت جامد باعث ایجاد تحول در زمینه ارتباطات از راه دور شده و کاربرد فیبر نوری را به روشی ارجح برای انتقال از راه دور تبدیل کرده است.
ایده استفاده از نور برای انتقال اطلاعات جدید نیست. استفاده از آینه ای که نور خورشید را منعکس می کند، به قرن ها قبل برمی گردد. کابل های فیبر نوری هم تکنولوژی هستند که از همین ایده سرچشمه می گیرند و به جای برق از نور استفاده می کنند. عملکرد فیبرهای نوری در مخابرات و سیستم های تلفنی بسیار متفاوت از سیمهای مسی است.
اگر به مباحث مربوط به شبکه، انتقال داده و سیستم های تلفن علاقه دارید، می توانید در دوره های آموزشی تلفن سانترال اطلاعات بسیار کاملتری در خصوص انواع خطوط تلفن و مخابرات، خطوط شبکه فیبر نوری و انواع شبکه اطلاعات جامع و کاملی در این خصوص دریافت کنید.

فیبرنوری در مخابرات

پیشنهاد مطالعه

کاربرد فیبر نوری در شبکه

 

یکی از اصلی ترین کاربرد های فیبر نوری استفاده از آن ها در شبکه های کامپیوتری است که در زمان استفاده از آن ها اطلاعات تا میزان ۱۰ برابر نیاز کمتری به تقویت و بازسازی دارند و برخلاف کابل های مسی در آن ها تداخل ایجاد نمی شود چون فتون های فیبر نوری نسبت بهم ایزوله هستند.

وجود کابل فیبر نوری در تلویزیون ها

 

یکی دیگر از موارد استفاده از کابل فیبر نوری تلویزیون ها هستند. استفاده از کابل های فیبر نوری در انتقال سیگنال های کابل در چندین سال گذشته رشد سریعی داشته است این کابل ها برای انتقال سیگنال ها در تلویزیون با کیفیت بالایی کارایی مفیدی دارند چون از پهنای باند و سرعت بیشتری برخوردار هستند و کابل های فیبر نوری در مقایسه با همان مقدار سیم مسی ارزان تر هستند و این نشان از کیفیت در کنار کمیت عالی است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات پیشنهادی