با استفاده از مودم فیبرنوری می توان از طریق کابل فیبرنوری به اینترنت متصل شد . اینترنت فیبرنوری سرعت بسیار بالاتری نسبت به سایر اینترنت ها دارد .
مودم فیبرنوری نقش مهمی در اتصال دستگاههای الکترونیکی به شبکه اینترنت با سرعت بالا دارند. این مودمها از کابلهای فیبرنوری برای انتقال سیگنال استفاده میکنند. در ادامه، به توضیحاتی در مورد مودم فیبرنوری میپردازم:
مودم فیبرنوری چیست؟ مودم فیبرنوری (Fiber optic modem) به عنوان رابط اتصال بین دستگاههای الکترونیکی و شبکه اینترنت عمل میکند. در این شبکه، از کابلهای فیبرنوری برای انتقال سیگنال استفاده میشود. مودم های فیبرنوری دارای پورت های مختلفی هستند که بسته به انواع آن میتوان همزمان هم به اینترنت پرسرعت دسترسی داشت هم به طور مجزا از خط تلفن بهره برد و همچنین چندین نود به شبکه وصل شوند و از اینترنت پرسرعت بهره ببرند.
کار یک مودم فیبرنوری بسیار ساده است. نکات زیر به شما در درک بهتر آن کمک می کند.
سیگنال اینترنت از طریق کابل های فیبرنوری به مودم های فیبر نوری منتقل می شود .
مودم سیگنال های اینترنت را به داده های الکترونیکی تبدیل می کند.
این انتقال یک گیربکس فول دوبلکس است. این بدان معناست که داده ها را می توان از منبع اینترنتی به دستگاه الکترونیکی و بالعکس منتقل کرد.
اصل کار مودم های فیبرنوری حول محور انتقال داده ها با استفاده از سیگنال های نور از طریق کابل های فیبرنوری است. این اصل کار شالوده سیستم های ارتباطی فیبرنوری را تشکیل می دهد و انتقال یکپارچه داده ها را در برنامه های مختلف، از شبکه های مخابراتی گرفته تا مراکز داده و فراتر از آن، امکان پذیر می سازد. در اینجا توضیحی در مورد اصل کار آورده شده است:
انتقال داده: مودم فیبرنوری سیگنال های الکتریکی را از دستگاه شبکه متصل مانند کامپیوتر یا روتر دریافت می کند. این سیگنال های الکتریکی نشان دهنده داده های دیجیتالی هستند که باید منتقل شوند.
تبدیل سیگنال: مودم فیبرنوری سیگنال های الکتریکی را با استفاده از فرستنده به سیگنال های نوری تبدیل می کند. فرستنده حاوی یک منبع نور، معمولا لیزر یا LED است که پالس های نوری را ساطع می کند. شدت یا عدم وجود این پالس های نوری نشان دهنده داده های باینری (0s و ۱s) در حال انتقال است.
مدولاسیون: سیگنال های نوری سپس با استفاده از تکنیک های مختلف، مانند مدولاسیون دامنه یا مدولاسیون فرکانس، مدوله می شوند. مدولاسیون به سیگنال نوری اجازه می دهد تا داده های بیشتری را حمل کند و توانایی آن را برای مقاومت در برابر انتقال از راه دور افزایش می دهد.
انتقال کابل فیبرنوری: سیگنال های نوری مدوله شده از طریق کابل فیبرنوری که از یک هسته و یک لایه روکش ساخته شده است ارسال می شود. هسته یک رشته نازک از شیشه یا پلاستیک است که سیگنال های نوری را حمل می کند، در حالی که لایه روکش پوشش محافظی را ایجاد می کند.
دریافت سیگنال: در انتهای گیرنده، مودم یا دستگاه فیبرنوری دیگر سیگنال های نوری مدوله شده را دریافت می کند. گیرنده در مودم سیگنال های نوری را دوباره به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند.
پردازش سیگنال: سیگنال های الکتریکی سپس توسط مودم پردازش و رمزگشایی می شوند تا داده های دیجیتال اصلی را بازیابی کنند. مودم داده ها را برای انتقال بیشتر به دستگاه شبکه متصل آماده می کند.
ارتباط داده ها: داده های بازیابی شده برای پردازش یا انتقال بعدی به دستگاه شبکه متصل مانند رایانه یا روتر ارسال می شود. این امکان ارتباط و تبادل داده در زیرساخت شبکه را فراهم می کند.
مودمهای فیبرنوری به دلیل ویژگی های مفیدشان نسبت به مودم های ADSL محبوبیت پیدا می کنند. مودم های فیبرنوری مزایای زیر را ارائه می دهند.
این نوع مودم در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون است.این سیستم در برابر از دست دادن اطلاعات مصون است. بنابراین، کاربر انتقال داده بدون وقفه را دریافت می کند.این مودم ها کاملاً با انتقال تک پورتال یا چند پورتال سازگار هستند.
به دلیل انتقال بی وقفه اطلاعات، این مودم ها می توانند برای ارتباطات تلفنی از راه دور استفاده شوند. از آنجایی که این مودم ها می توانند در برابر تداخل الکترومغناطیسی مقاومت کنند، بنابراین، انتقال سیگنال صوتی واضح است.
با داشتن فیبر نوری به عنوان رسانه انتقال، سرعت انتقال بالاتر از شبکه کابلی عمومی است. همچنین در مقایسه با یک شبکه بی سیم، عملکرد این مودم های فیبر نوری تحت تأثیر نوسانات شدید آب و هوا قرار نمی گیرد.
آنها مبتنی بر ریزپردازنده هستند و استفاده از گواهینامه های ANSI به شدت توصیه می شود.این مودمها دارای رابط کاربری گرافیکی کاربرپسند و ویژگیهای متعددی مانند حفاظت از مسیر فیبر، رابط و کنترل مبتنی بر منو، کنترلهای مانیتورینگ سرتاسری هستند که امکان دست دادن دستگاهها و مدیریت هوشمند را فراهم میکنند.
آنها را می توان به عنوان یک دستگاه مستقل استفاده کرد یا روی یک قفسه در یک شبکه یکپارچه نصب کرد.آنها دارای ویژگی های خود عیب یابی مانند حلقه بک از راه دور و همچنین قابلیت های محلی هستند.
آنها از خطوط تولید رمزگذاری مختلف پشتیبانی می کنند.آنها به کاهش تأخیر شبکه های قدیمی کمک می کنند و پهنای باند زیادی را حتی برای تماس VoIP، کنفرانس ویدیویی، بایگانی فایل های حجیم و غیره ارائه می دهند.
به طور کلی، فیبرنوری همراه با این مودمها و سایر دستگاههای شبکه، مقیاسپذیری کافی را در شبکه کسبوکار شما فراهم میکند، بنابراین فضا را برای توسعههای آینده، تغییرات پیکربندی و انعطافپذیری برنامهها باقی میگذارد.
ONT (Optical Network Terminal): این نوع مودم فیبرنوری معمولاً برای مصارف خانگی و یا شرکتهای کوچک مناسب هستند. زمانی که کابل فیبرنوری تا محل مورد نظر کشیده میشود، میتوان از مودم فیبرنوری ONT استفاده کرد.
ONU (Optical Network Unit): این نوع مودمها نیز از نظر کارایی شباهتهای زیادی به مودمهای ONT دارند. البته شرکتهای سازنده تفاوتهایی را در هر دو مودم قرار دادهاند.
در شبکههای فیبرنوری، دو دستگاه مهم به نامهای ONT (Optical Network Terminal) و ONU (Optical Network Unit) وجود دارند این دو دستگاه در اتصال فیبرنوری به خانهها (FTTH) نقش مهمی ایفا میکنند.
اکنون به تفاوتهای بین ONT و ONU میپردازیم:
به طور خلاصه، ONT و ONU هر دو در اتصال فیبرنوری به خانهها استفاده میشوند، اما ONT به عنوان ترمینال نهایی شبکه فیبرنوری در استاندارد ITU-T تعریف میشود، در حالی که ONU ترمینال نهایی شبکه فیبرنوری در استاندارد IEEE است. این دو دستگاه باعث ارتقاء سرعت و کیفیت اتصال به اینترنت در خانهها میشوند.
به طور کلی، مودم فیبرنوری امکان اتصال به اینترنت فیبرنوری را فراهم میکنند و به کاربران امکان استفاده از اینترنت با سرعت بالا را میدهند. انتخاب مودم مناسب بر اساس نیازهای شما و نوع شبکه میتواند تجربه اینترنت بهتری را به ارمغان بیاورد.
مودمهای فیبرنوری به عنوان رابطهای اتصال بین دستگاههای الکترونیکی و شبکه اینترنت با سرعت بالا عمل میکنند. در ادامه، به توضیحاتی در مورد اصول کارکرد مودمهای فیبر نوری میپردازم:
مودم فیبرنوری امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستمهای شبکه ارتباط داده، سیستمهای ارتباط بین شبکهای و غیره مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجایی که مودمهای فیبرنوری در حال افزایش هستند، داشتن اطلاعات کافی در مورد تفاوت مودم فیبر نوری با ADSL و نحوه کانفیگ این مودم، ضروری است. امیدوارم این توضیحات به شما کمک کند!
مودم های فیبرنوری (FOM) امروزه در کاربردهای متعددی مانند سیستم های شبکه ارتباطی داده، سیستم های ارتباطی بین شبکه ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. آنها می توانند برای گسترش شبکه ها در شهرها و ایالت ها استفاده شوند و به شما کمک کنند مسافت را تا حدود ۱۰۰ کیلومتر افزایش دهید، بدون اینکه به سرعت و قدرت سیگنال آسیبی وارد شود. به همین دلیل است که آنها در شبکه های برنامه های کاربردی حیاتی مانند دفاع و دولت مفید هستند. در اینجا برخی از کاربردهای پیشرفته مودم های فیبر نوری آورده شده است:
اگر صاحب کسب و کاری هستید که به دنبال گسترش شبکه خود هستید، انتخاب یک شبکه ترکیبی ممکن است مفید باشد زیرا به شما امکان می دهد شبکه قدیمی را حفظ کرده و آن را با فیبرنوری متصل کنید. این سرعت، قدرت سیگنال و فاصله انتقال را افزایش می دهد و نسبتاً مقرون به صرفه است. با این حال، برای بهره مندی از مزایای مودم فیبرنوری، باید آن را از یک تامین کننده مورد اعتماد خریداری کنید.
آنتن قوی و قابل تنظیم: مودم فیبرنوری معمولاً از آنتنهای خارجی قابل تنظیم که توان بالایی دارند استفاده میکنند. این آنتنها سیگنال وایفای را به خوبی پخش میکنند و قدرت زیادی دارند. میزان تداخل نیز در آنها کم است.
سرعت دانلود و آپلود بالا: مودمهای فیبر نوری تا سرعتهای چند گیگابیت بر ثانیه را ارائه میدهند. بسیاری از مودمها نیز پهنای باند متقارنی را ارائه میدهند، یعنی سرعت دانلود و آپلود در آنها برابر است. این ویژگی برای کاربردهای حرفهای و کسبوکارها اهمیت زیادی دارد.
قابلیتهای امنیتی متنوع: مودم فیبرنوری از قابلیتهای امنیتی متنوع و جدیدترین استانداردهای امنیتی مانند رمزگذاری WPA3، فایروال داخلی و… پشتیبانی میکند. این قابلیتها از شبکه در برابر تهدیدات خارجی محافظت میکنند.
پشتیبانی از چند باند فرکانسی: مودمهای فیبرنوری دو بانده از دو باند فرکانسی ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند. این باندها پوشش وایفای بیشتر و تداخل کمتری دارند. به کمک این قابلیت سرعت و کارایی مودم نیز افزایش پیدا میکند. برخی از مدلهای پیشرفته از باندهای اضافی نیز پشتیبانی میکنند.
پورت: مودم فیبر نوری معمولاً دارای چند پورت اترنت است که شامل انواع پورتهای گیگابیت اترنت، پورتهای ۱۰ گیگابیت اترنت، پورتهای USB و پورتهای تلفنی RJ11 هستند. پورتهای اترنت گیگابیت امکان اتصال دستگاهها با سرعت بالا را فراهم میکنند. برخی از مودمهای فیبر نوری پیشرفته نیز دارای پورت SFP هستند که امکان اتصال مستقیم فیبر نوری را فراهم میکنند و برای کاربریهای پیشرفته مناسب هستند.
قابلیت وای فای:یکی از ویژگیهای اصلی مودم فیبرنوری امکان اتصال به صورت بی سیم است. این امکان باعث می شود تا نیاز به کابل و اتصالات مختلف کاهش یافته و سریعتر بتوان به اینترنت فیبرنوری دسترسی داشت.مودمهای فیبرنوری نیز مانند برخی مودمهای رایج امروزی دارای وای فای داخلی هستند، این نوع از مودم ها امکان متصل شدن از طریق وای فای را فراهم نموده و در نتیجه نیاز به کابل را کمتر میکنند.
قابلیت استفاده همزمان سرویس اینترنت و خط تلفن:یکی دیگر از موضوعاتی که در هنگام استفاده مودم فیبر نوری مطرح میشود این است که این مدل مودم علاوه بر اشتراک اینترنت بی سیم فیبرنوری، امکان ایجاد خط تلفن را نیز برای مشترک فراهم میآورد. به آن صورت که کور فیبرنوری موجود در منزل را به سرویس اینترنت بیسیم و همچنین خط تلفن قابل استفاده برای مشترکین تبدیل میکند.علاوه بر این، لازم است تاکید کنیم که با خرید مودم فیبر نوری امکان استفاده همزمان از سرویس اینترنت و خط تلفن را فراهم میآورید. به این صورت که بدون اشغال شدن خط تلفن میتوان از سیستم اینترنت استفاده کرد.
انواع مودم فیبرنوری ONT
هوآوی ( مانند مودم فیبرنوری هواوی مدل HG8245H و مودم فیبر نوری هواوی سری Echo Life ) فایبر هوم (این کمپانی منحصرا در تولید مودمهای ONT فعالیت دارد.) مودمهای ONT ساخته شده توسط تی پی لینک و سایر برندها
دو مودم معروف در دسته مودمهای فیبرنوری هواوی و فایبرهوم هستند. در ادامه، به مقایسهی این دو مودم میپردازم:
در دنیای فیبرنوری بین مودمهای فایبرهوم و هواوی تصمیمگیری ممکن است کمی چالشبر باشد، اما با توجه به نیازها و محدودیتهای خود میتوانید تصمیم بهتری بگیرید. در ادامه، چند نکته را برای شما مطرح میکنم تا بهتر بتوانید تصمیم بگیرید:
به طور کلی، هر دو مودم دارای ویژگیهای خوبی هستند و انتخاب بین آنها بستگی به نیازها و محدودیتهای شما دارد. اگر سرعت بالا و کیفیت ساخت برای شما مهم است، مودم فیبرنوری فایبرهوم را در نظر بگیرید. اگر همچنان به برند معتبر و امکانات بیشتر نیاز دارید،مودم فیبرنوری که در این زمینه براتون مناسبه مودم هواوی است.