کابل های فیبرنوری توسط کارخانه های تولید ↑کابل فیبرنوری در قالب استانداردهای مشخص با متراژ های مختلف و به صورت حلقه آماده می شوند . برای اتصال این تارها از روشهای اتصال تار فیبرنوری استفاده می شود که یکی از رایج ترین و امن ترین ↑راه های اتصال فیبرنوری ، فیوژن است .
روش اتصال مکانیکی
اتصال مکانیکی به عنوان یکی از انواع اتصال فیبر نوری، از مواد و وسایل مکانیکی جهت همترازی و اتصال فیبر ها استفاده می کند و مشخصه اصلی آن در عدم اتصال پیوندی دو کابل فیبر نوری به یکدیگر است.
انجام اتصال مکانیکی برای هر بار اتصال باید از تجهیزاتی استفاده کنیداین روش در ابتدا نیاز به سرمایه گذاری اندکی دارید اما در عمل نسبت به جوش فیوژن از دقت کمتری برخوردار است و اتلاف وارده و برگشتی بیشترو اطمینان پایین تری نسبت به اتصال فیوژن دارد. در این روش شما نیاز به مدیرت و مقابله با هزینه های هر اتصال دارید.
روش جوش فیوژن
اتصال فیوژن یا ↑جوش فیوژن شامل فرایند استفاده از حرارت موضعی جهت ذوب
کردن یا ترکیب کردن انتهای دو فیبر می باشد که در آن، اتصال پیوندی به صورت کامل و
یکنواخت انجام می گیرد.
با اتصال فیوژن هزینه هر اتصال کمتر می باشد اما به هزینه
اولیه بیشتری نیاز می باشد که این سرمایه گذاری اولیه با توجه به امکانات و دقت
دستگاه جوش که قصد استفاده از آن را دارید متغیر می باشد.
با توجه به این واقعیت که نقاط ناشی
از اتصال فیوژن تقریبا بدون شکاف هستند، اتصال فیوژن تمایل به تولید
انعکاس برگشتی کمتر همچنین کاهش اتلاف سیگنال نور دارد .
اتصال فیوژن معمولا برای اتصال فیبرسینگل مود استفاده می شود در حالی که اتصال مکانیکی برای هر دو اتصال فیبر سینگل مود و مالتی مود استفاده می شود.
کابل های فیبرنوری ساختاری چند لایه دارند. در مرحله اتصال تار این لایه های باید به دقت برش خورده و کاملا تمیز شوند، ساختار فیبرنوری به گونه ا ی است که اگر عملیات برش و تمیزی تار به خوبی انجام نشود باعث امکان پراکندگی سیگنال نوری در محل اتصال می شود. بعد از عملیات اتصال باید مراقبت هایی از محل اتصال انجام گیرد برای انجام این امر، محل اتصال تار ها در مفصل فیبرنوری انجام می گیرد.
مهمترین مرحله از اتصال مکانیکی برش صحیح فیبر می باشد. اغلب کیت های اتصال مکانیکی یک کلیور ارزان که شبیه دستگاه منگنه می باشد همراه خود دارند.
آماده سازی کابل های فیبر نوری برای اتصال
مقدار مناسبی از روکش را (معمولاً ۲-۳ متر) برای اتصال و پوشاندن بافر تیوب ها و فیبرها در بسته اتصال جدا کنید و همچنین مقدار مناسبی از الیاف دور آن را برای چسباندن و بستن باقی بگذارید. مواد مسدود کننده آب را با استفاده از پاک کننده های مناسب تمیز کنید. سپس بافر تیوب ها را جهت نمایان شدن فیبر ها برای اتصال حذف کنید.
اتصال کابل های فیبر نوری
این فرایند در تمام اتصالات مشابه می باشد: لخت کردن، تمیز کردن و برش هر فیبر باید با دقت انجام شود. هنگامی که آماده اتصال یک فیبر می باشید، پوشش بافر آن را برای نمایان شدن طول مناسبی از فیبر لخت جدا کنید. فیبر را با دستمال مرطوب مناسب تمیز کنید و با استفاده کلیور برش بزنید.
متصل کردن فیبر نوری
فیبر را درون اتصال مکانیکی قرار دهید. بیشتر اتصالات با محدودیت عمق قرار گیری فیبر با پوشش بافر در آن طراحی شده اند. در صورت نگه داشتن فیبر ها به طور جداگانه آنها را در مکان خود محکم نمایید. قابل ذکر است که اتصالات FiberLok هر دو فیبر را یکجا نگه می دارند.
فیوژن تار نوری روشی مطمئن و پایدار برای اتصال است ، یک فناوری جدیدی است که اتصالی امن رابرقرار میکند.
فیوژن فیبر نوری در اصلاح به جوش دادن دو کابل نوری گفته می شود که برای انجام این کار از جرقه الکتریکی استفاده می شود. جوش دو تار توسط دستگاهی انجام می شود که به دستگاه فیوژن معروف است
انجام اتصال به شیوه فیوژن شامل مراحل زیر می باشد:
استریپ: در این مرحله روکش محافظ کابل تا رسیدن به کر فیبرنوری باید برداشته شود. باتوجه به حساس بودن رشته ی فیبر نوری ، انجام این عملیات باید بادقت بالایی انجام شود .
پاک سازی کر فیبر: پس از این مرحله کر فیبر را باید به وسیله الکل یا دستمال مرطوب تمیز کرد. اهمیت این کار در افزایش دقت عملیات جوش و کاهش افت دیتا در نقطه جوش بسیار مهم است.
برش فیبر نوری: در این مرحله سطح مقطع کر فیبر توسط کاترهای مخصوص برش داده می شود.
فیوژن فیبر نوری یا اسپلایسینگ : این مرحله مهمترین و اصلی ترین قسمت فیوژن فیبر نوری است چراکه کر فیبر نوری بسیار نازک است و فیوژن آن نیازمند مهارت می باشد.تنظیمات دستگاه و قرار دادن درست کریمپ حرارتی در این مرحله از اهمیت بالایی بر خوردار است و کیفیت کار را تضمین می کند و کاربر می تواند از طریق مانیتور مراحل کار را به دقت بررسی کند.
دستگاه فیوژن
دستگاهی است که می تواند هسته اصلی فیبرنوری را که جنس آن از نوعی شیشه خالص تشکیل شده است را به هم جوش بدهد.
دستگاه فیوژن برای به هم متصل کردن و جوش دادن سطح مقطع دو فیبر نوری استفاده می شود. نحوه کار به این صورت است که سر دو فیبر نوری در دستگاه گذاشته می شود و درب دستگاه بسته می شود و دو فیبر نوری نازک از دو طرف به دستگاه وارد می شود و ادامه کار توسط دستگاه به صورت اتوماتیک انجام می گیرد و مراحل کار از طریق LCD دستگاه قابل مشاهده است.
طول کابل های فیبر نوری محدود بوده و عموما در متراژ ۲ و ۴ کیلومتری تولید می شوند. در کابل کشی فیبر نوری در محیط های بیرونی و زیر زمین این متراژ ممکن است از طول مسیر ما کوتاه تر باشد و برای رسیدن به متراژ مورد نیاز از مفصل بندی استفاده می کنیم.
برای این منظور فیبر را در محل اتصال به هم جوش داده و درون مفصل قرار می دهیم. تمامی کابل ها را لیبل گذاری می کنیم و محیط و مفصل را بطور کامل از گرد و غبار و آلودگی پاک می نماییم. قرار دادن کابل اضافه ( دست پیچ ) به متراژ ۱۰ الی ۱۵ متر جهت استفاده آتی و رفع ایراد پیشنهاد می گردد.