همانطور که میدونید در نامگذاری مودم های فیبرنوری از حروف و کلمات مختلفی استفاده می شود که هر حرف یا کلمه نشان دهنده یک مشخصه ا ز مودم است در این مقاله به بررسی فیلدهای مختلف نامگذاری مودم فیبرنوری می پردازیم.
نام گذاری مودم فیبر نوری دارای قوانین مختص به خود است چراکه کاراکترهایی که انتخاب میشوند، باید مشخصات شاخص و کلیدی مودم را به نمایش بگذارد. که در این بین شرکت هواوی برای نامگذاری مودمهای فیبر نوری خود از ۸ کاراکتر که شامل اعداد و حروف میباشد، استفاده کرده است که هرکدام از آنها قابلیتها و مشخصاتی را بیان میکنند. در ضمن تمامی مودم های فیبر نوری هواوی از این قانون پیروی میکنند.
در نام گذاری مودم فیبرنوری از قوانین خاصی استفاده می شود . به گونه ایی که هر کاراکتر مشخصه شاخص و مهمی از مودم را نشان می دهد. شرکت هواوی برای نامگذاری مودم های خود از ۸ تا فیلد استفاده می کند که می تواند شامل یک کاراکتر عددی یا حرف باشد. هر کاراکتر یک قابلیت از مودم را نشان میدهد.این قانون شامل تمام مودم های فیبرنوری شرکت هواوی می شود.
فیلد A:
نوع اتصال کاربر به مودم را مشخص میکند که می تواند pon( شبکه فیبرنوری) یا lan باشد (شبکه مسی)، این فیلد یکی از حروف H-L-E است.
H: اتصال ISP با یوزر به وسیله پروتکل PON
L: اتصال ISP با یوزر به وسیله پروتکل LAN
E: به معنای شبکه سازمانی است.
PON (پون) عبارت است از یک شبکه فیبر که به جای تجهیزات Active مانند amplifiers و repeaters و shaping circuits فقط از فیبر و تجهیزات passive مانندsplitter ها و combinerها استفاده می کند. هزینه این گونه شبکه ها به طور قابل توجه کمتر از شبکه هایی است که از تجهیزات Active استفاده می کنند. ضعف اصلی این شبکه ها، طیف کوتاه تری از سیگنال تحت پوشش با قدرت محدود است.
در حالی که یک (active optical network (AON ، می تواند محدوده ای در حدود ۱۰۰ کیلومتر (۶۲ مایل) را پوشش دهد. PON معمولا محدود به کابل فیبر بوده و تا ۲۰ کیلومتر (۱۲ مایل) را پوشش می دهد. PON همچنین به نام شبکه (Fiber To The Home (FTTH نیز نامیده می شود
فیلد B
فیلد B نشان دهنده تکنولوژی به کار رفته در مودم فیبرنوری است. که معمولا در این فیلد از حروف G، N و S استفاده میشود.
G: تکنولوژی مودم (EPON/GPON ONT)
N: نسل جدید تکنولوژی مودم ۱۰G PON ONT
S: مودم فیبرنوری هوشمند
تفاوت عمده EPON و GPON در مقدار ترافیک ارسالی و دریافتی آنهاست ، GPON نسل جدید تری از تکنولوژی است که پس از EPON معرفی شده است.
مفهوم فیلد c
C1: در این فیلد دو عدد ۲ یا ۸ در نام مودم وجود دارد. زمانی که عدد ۸ در نام مودم درج شده باشد به این معنی است که این مودم به وسیله پروتکل PON اتصال برقرار میکند. در غیر این صورت، اگر عدد ۲ درج شده بود به این معنی است که مودم با پروتکل ZigBee سازگار است.
زیگبی Zigbee، پروتکلی بیسیم است که به دستگاههای مختلف امکان میدهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این پروتکل به عنوان یک استاندارد جهانی برای شبکههای بیسیم با مصرف انرژی پایین شناخته میشود و به همین دلیل در حوزه اینترنت اشیا (IoT) بسیار پرکاربرد است.
C2: نشان دهنده تعداد پورت POTS میباشد.( پورت pots پورت تلفن است)
C3: نشان دهنده تعداد پورت LAN میباشد.
C4: این فیلد نشان دهده پشتیبانی مودم از یکسری از عملکردها است
که به صورت یک عدد در مبنای شانزده نشان داده می شود.این عدد به سه بیت تبدیل میشود که هر بیت شامل ۰ یا ۱ است.
۰ به معنای عدم ساپورت قابلیت است و ۱ به معنای ساپورت قابلیت می باشد.
usb,catv,wifi به ترتیب سه قابلیتی است که در صورتی که مودم هر کدام را ساپورت کند با عدد یک مشخص می شود.
برای مثال عدد هفت نشان دهنده ۱۱۱ می باشد. یعنی مودم از هر سه قابلیت برخوردار است.
مفهوم فیلد D:
این فیلد نشان دهنده ویژگیهای مهم مودم فیبر نوری هواوی میباشد. به عنوان مثال:
c: سفارشی برای مخابرات چین
m:سفارشی برای موبایل چین
H: مودم دارای پورت گیگابیتی (۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰) میباشد.
S: مناسب فضاهای باز میباشد.
V: مودم دوبانده ای که از ۱۱n 2×۲ MIMO(2.4G) و ۱۱ac 2×۲ MIMO(5G) پشتیبانی میکند. مانند مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی EG8145V5
Q: مودم دوبانده ای که از ۱۱n 3×۳ MIMO(2.4G) و ۱۱ac 3×۳ MIMO(5G) پشتیبانی میکند. مانند مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HG8245Q2
W: مودم دوبانده ای که از ۱۱n 2×۲ MIMO(2.4G) و ۱۱ac 4×۴ MIMO(5G) پشتیبانی میکند.
P: مودم از قابلیت PoE پشتیبانی میکند.
قابلیت Power over Ethernet (PoE) یک فناوری برای پیاده سازی شبکههای محلی اترنت سیمی (LAN) است. این فناوری قابلیتی را ایجاد میکند که جریان الکتریکی لازم برای کارکرد هر دستگاه به جای سیمهای برق و سیم کشی استاندارد، توسط کابلهای داده اترنت منتقل شود.
مفهوم فیلد E :
فیلد E اطلاعات اضافه مودم را نشان میدهد.