۵/۵ - (۱ امتیاز)
دستگاه فیوژن

دستگاه فیوژن فیبرنوری

فهرست مطالب

دستگاه فیوژن فیبرنوری چیست و چگونه کار میکند

مقدمه

 

اتصال فیوژن پروسه‌ای است که در آن دو فیبر به طور دائم به یکدیگر متصل می‌شوند. به طور کلی، دو نوع اتصال فیوژن وجود دارد؛ اتصال مکانیکی و اتصال فیوژن.

 

در اتصال مکانیکی، دو فیبرنوری به طور فیزیکی به یکدیگر متصل نمی‌شوند. بلکه در واقع، انتهای دو فیبر در داخل یک روکش  با برخی مکانیزم‌های مکانیکی بهم وصل یا تراز می‌شوند. برای کسب اطلاعات جامع تر در این زمینه این مقاله را مطالعه کنید.

دومین نوع اتصال، اتصال فیوژن نام دارد. در این نوع اتصال، معمولا دو فیبر نوری توسط قوس الکتریکی به یکدیگر جوش داده شده اند. اتصال فیوژن، یکی از گسترده‌ترین متدهای اتصال فیبرهای نوری است و از آنجایی که اتلاف انرژی آن و اتلاف برگشتی بسیار کمی دارد، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از ابزار کار فیوژن فیبر نوری، مفصل فیبر نوری نام دارد که اشکال مختلفی را شامل می‌شود. در حقیقت مفصل فیبر نوری به تجهیزاتی گفته می‌شود که اتصالات کابل‌های فیبر نوری را برقرار می‌کند

گذشته از این‌ها، اتصال فیوژن، یکی از مطمئن‌ترین روش‌های اتصال  فیبر نوری است که توسط یک دستگاه فیوژن فیبر نوری انجام می‌شود. ما در ادامه، بیشتر بر روی دستگاه فیوژن فیبر نوری تمرکز می‌کنیم.

تصاویر محصول

دستگاه فیوژن
9591f9
دستگاه فیوژن فیبرنوری
فیوژن فیبرنوری

آشنایی با دستگاه فیوژن

دستگاه فیوژن فیبرنوری چیست؟

دستگاه فیوژن فیبرنوری، وسیله‌ای است که دو فیبرنوری را با دمای بالا را به یکدیگر جوش داده تا سیگنال‌های نوری با حداقل افت از یک فیبر نوری به فیبر نوری منتقل می‌شود. با این دستگاه گرمایی که توسط قوس الکتریکی ایجاد شده دو انتهای فیبر را به صورت مکانیکی تراز می کنند ، سپس جرقه ای را در انتهای فیبرها اعمال می کند تا آنها را به هم متصل کند.

دستگاه های فیوژن فیبرنوری دستگاه‌های اتوماتیکی هستند که شما می‌توانید از تنظیمات پیشنهادی کارخانه آنها استفاده کرده و یا پارامترهای دستگاه فیوژن فیبر نوری را به صورت دستی وارد کنید.

آموزش کار با دستگاه فیوژن فیبر نوری

مرحله اول: آماده سازی فیبرها

اولین قدم این است که الیاف پوشش روی فیبر را جدا کنید و پوشش فیبرها را به فیبرهای لخت ۱۲۵um تبدیل کنید. در این مرحله روکش محافظ کابل توسط ابزار خاصی به نام استرپر( لخت کننده تار فیبرنوری) تا رسیدن به کور فیبرنوری باید برداشته شود.

قدم اول برای فیوژن فیبر

مرحله دوم : تمیز کردن الیاف

با استفاده از ۹۹.۹٪ پاک کننده الکل ایزوپروپیل (IPA)، الیاف خالی را دوبار تمیز کنید. در دور دوم تمیز کردن، با استفاده از قسمت دیگری از دستمال این کار را انجام دهید.

مرحله دوم فیوژن فیبر

مرحله سوم:

فیبر باید با یک برش دهنده با دقت بالا شکسته شود. اکثر دستگاه‌های فیوژن با یک برش پیشنهادی ارائه می‌شوند. شکاف فیبر یک مرحله بسیار مهم است زیرا کیفیت اتصالی به کیفیت برش بستگی دارد.در این مرحله سطح مقطع کور فیبر توسط کاترهای مخصوص، برش داده می شود. فیبر لازم است با یک برشگر با دقت بالا بصورت ۹۰ درجه بریده شود. دلیل اینکه از سیم چین های معمولی یا کاتر های دستی برای این کار استفاده نمی شود این است که هیچ وقت نمی توان با آن سر صاف و یک دست برید.

مرحله پنجم: فیبرها را ذوب کنید

اکنون نوبت به اتصال فیبرها با فیوژن می‌باشد. این مرحله شامل تراز شدن الیاف و به دنبال آن گرم شدن برای ذوب شدن انتهای فیبر می‌باشد.

فیوژن تار

ترازبندی می تواند بسته به نوع دستگاه دستی یا اتوماتیک باشد. هنگامی که صفحات انتهایی فیبر کاملاً تراز شده و بر روی الکترودها متمرکز شوند ، واحد تقسیم کننده با استفاده از یک قوس الکتریکی دو انتهای فیبر را ذوب کرده و آنها را به طور دائمی با هم فیوز می کند.

نکته :اگر دستگاه فیوژن روند  را متوقف کند ، ممکن است به دلیل  موارد زیر باشد

    تراز ضعیف سیم ها

    الیاف با زاویه کامل ۹۰ درجه شکسته نمی شوند.

    مقداری پوشش پلاستیکی یا خاک در انتهای الیاف وجود دارد.

اما اگر همجوشی موفقیت آمیز باشد ، دستگاه تقسیم کننده میرایی را در دسی بل تخمین زده و گزارش می کند.

مرحله ششم :

توجه داشته باشید که پوشش محافظ برای اتصال باید از بین برود و این فرآیند، خطر آسیب رساندن به سطح فیبر را حذف می‌کند. پس از اتصال یا جوش، معمولاً برای بدست آوردن استحکام مکانیکی کافی، از یک پوشش جدید (به عنوان مثال، یک محافظ کوچک کننده گرما یا یک محافظ مکانیکی بست) استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کابل فیبرنوری چیست؟

نحوه انتخاب دستگاه فیوژن فیبرنوری

مدل های بسیاری از دستگاه های فیوژن امروزه قابل تهیه می باشند، که متغیر در ویژگی ها و قابلیت ها و قیمت می باشند. پیشنهاد میگردد شما نیز قبل از تصمیم گیری ، مشورت خود را انجام دهید. درقسمت زیر توضیحات تکمیلی بیشتری در این مورد ارائه می گردد.

 

فناوری CORE ALIGNMENT یا تراز کور یا تراز هسته فیبر

فرایند اتصال فیوژن نوری با دستگاه های تراز کور (که به آن “تراز مقطع” نیز می گویند) با استفاده از چندین دوربین برای بازرسی از دو تار فیبر نوری کلیو شده قبل از جوش صورت می پذیرد ، پس از بررسی زوایای تراز به طور خودکار با توجه به زاویه های قرار گیری تارها روبه روی دیگر تراز میگردند و در هر سه محور امکان حرکت محور فیبرها فراهم می باشد.

 

همچنین این دو فیبر از دو جهت ، از فاصله ۹۰ درجه با فرستنده نوری مورد بررسی قرار میگیرند و از چندین دوربین فیلمبرداری ، دستگاه هسته فیبرها را تشخیص داده و با استفاده از مراحل متحرک آنها را به طور خودکار تراز می کند.

 

دستگاه های فیوژن Core alignment سطح بالایی از فناوری اتصال را با داشتن برنامه های کاربردی جوش برای طیف وسیعی از فیبر های نوری سینگل مُد و مالتی مُد ارائه میدهد و همچنین به کاربران امکان می دهد عواملی مانند زمان و دمای پاشش قوس الکتریکی را تنظیم نمایند. همچنین اتصال دهنده های فیوژن سطح بالای انتهای تارهای فیبر را از نظر بصری نشان می دهند و برای تراز کردن تارهای فیبر ازروش های تراز ۳ محور به کمک اندازه گیری با سورس و منبع نوری و قرار گیری یا تراز فیبر در بهترین حالت با کم ترین افت قرارگیری فعال استفاده می نمایند. فنآوری تزریق نور و نرم افزار تصویربرداری ، هسته های فیبر را تشکیل می دهند ، بنابراین حداکثر نور از یک فیبر به دیگری منتقل می شود ، و از آن به بررسی حداقل میزان افت اطمینان حاصل می شود.

 

این امر ، تراز دقیق فیبر ها را فراهم می نماید ، و نتیجه آن انجام فیوژن با میانگین افت فیوژن فقط ۰.۰۲ dB می باشد. این میزان دقت برای کلیه برنامه های کاربردی فیبر سینگل مُد مورد نیاز است و همچنین عملکرد فیبر مالتی را افزایش می دهد. فیبر های نوری نواری یا ریبون که متشکل از چند تار کنار هم میباشند نیز معمولاً با دستگاه های از تراز هسته یا core alignment فیوژن می گردند.

دستگاه فیوژن Core alignment از دیرباز به دلیل دقت و قابلیت اطمینان بالا ، روش برتر برای نصب شبکه های CATV ، شبکه های ستون فقرات یا back bone ، برنامه های کاربردی فیبر مخصوص و ساخت اجزای نوری به شمار می آیند. تصویر زیر یک دستگاه فیوژن تراز هسته فایتل F178A version2 را نشان می دهد.

چنانچه بیشتر کارهای شما با شبکه سینگل مُد می باشد پیشنهاد ما استفاده از دستگاه های فیوژن ترازخودکار هسته یا core alignment می باشد.

 

فناوری CLAD ALIGNMENT یا تراز کلد

دستگاه های فیوژن CLAD ALIGNMENT برای تراز کردن تارها جهت اتصال می توانند از چینش تراز کلد استفاده نمایند.

تارها بر اساس قطر بیرونی روکش تارهای فیبر ، در یک نگهدارنده یا شیار V قرار میگیرند. این دستگاه های فیوژن تارهای فیبر نوری کلیو شده را به لطف ویژگی های هندسه شیشه ای و تحمل ها (قطرکلد ، غیر مدور بودن و تمرکز هسته به لایه کلد) آن به شکل فیزیکی تراز می نمایند.

فقط به این دلیل که قطرهای بیرونی تراز شده اند ، به این معنی نیست که هسته ها کاملاً تراز شوند.

 

اینگونه دستگاه ها به طور معمول دارای میانگین افت بالاتری هستند و فاقد ویژگیها و انعطاف پذیری دستگاه های فیوژن تراز هسته یا Core alignment می باشند.

دستگاه های فیوژن V-Groove یا CLAD ALIGNMENT نیز دارای چندین دوربین هستند اما تنها حرکت های محوری عمودی و افقی تار های فیبرنوری را امکان پذیر می سازند. تراز کردن توسط یک شیار V ثابت صورت می پذیرد. افت معمولی این نوع دستگاه ها ۰.۰۵ dB است. دستگاه ها تراز کلد CLAD ALIGNMENT برای برنامه های فیبرای نوری مالتی مُد مناسب ترین انتخاب می باشند. تصویر زیر یک Splicer Solution S153A Active Clad Alignment Fusion را نشان می دهد.

 

دستگاه فیوژن HAND HELD یا دستگاه فیوژن دستی و کوچک

با معرفی دستگاه های فیوژن دستی همراه با باطری های نسل جدید با ظرفیت عملکرد بالا ، انقلابی در صنعت فیوژن فیبر نوری به وجود آمد. این دستگاه های محبوب جمع و جور و قابل حمل هستند ، اما در عین حال عملکردی تقریبا را برابر با مدل های برتر CLAD ALIGNMENT دارند. دستگاه های فیوژن دستی Fitel S121A FTTH که در اینجا مشاهده می کنید دارای یک برنامه فیوژن ۱۴ ثانیه (حالت سرعت بالا) ، با طراحی شده هیتر کوچک و سایر ویژگی های مطلوب است. دستگاه های فیوژن دستی برای کار در فضاهای محدود و پروژه های هوایی بسیار عالی هستند. آنها برای نصب های FTTx ، LAN ، ستون فقرات و شبکه های مسافت طولانی long haul مناسب می باشند.

اشتراک گذاری مطلب
واتساپ
چاپ
تلگرام
ایمیل
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پیشنهاد مطالعه