اشتراک گذاری مطلب
واتساپ
چاپ
تلگرام
ایمیل
۵/۵ - (۱ امتیاز)

فهرست مطالب

طراحی شبکه فیبرنوری

طراحی شبکه فیبرنوری

در این مقاله به بررسی  طراحی شبکه فیبرنوری ، و شناخت متخصصان شبکه فیبرنوری می پردازیم. در ابتدا با مراحل اینکه طراحی شبکه فیبرنوری چیست و چگونه انجام می شود پرداخته  و در ادامه با متخصصات طراح شبکه های فیبرنوری و وظایف آن ها آشنا می شویم.

طراحی شبکه فیبرنوری

این روزها تمام کارهای روزمره ما چه در محل کار چه در خانه  به نحوی به  اینترنت گره خورده است، سرعت انتقال و تبادل داده ها از مقصد تا مبدا و کیفیت دیتای انتقالی یکی از ملزومات دنیای اینترنت است. با وجود دنیای اینترنت این دو مقوله امکان پذیر شده است.

طراحی شبکه فیبرنوری به عنوان یکی از حیاتی‌ترین زیرساخت‌های ارتباطی در دنیای مدرن، نقش بسزایی در بهبود سرعت و کیفیت انتقال داده‌ها ایفا می‌کند. با رشد فزاینده نیاز به پهنای باند بالا و اتصال پایدار در کاربردهای مختلف از جمله اینترنت پرسرعت، انتقال داده‌های کلان، و ارتباطات راه دور، شبکه‌های فیبر نوری به دلیل ظرفیت بی‌نظیر و پایداری بالا، به یک استاندارد جهانی تبدیل شده‌اند.

مراحل طراحی شبکه فیبرنوری

مراحل طراحی شبکه فیبرنوری

طراحی شبکه فیبر نوری یک فرآیند پیچیده و چندمرحله‌ای است که نیازمند استفاده از تجهیزات خاصی است. در این فرآیند، آشنایی با تجهیزات فیبرنوری و کاربرد آن‌ها بسیار اهمیت دارد. در ادامه، مراحل اصلی طراحی شبکه فیبر نوری را توضیح داده می شود.

جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل نیازها و انتخاب بستر ارتباطی

در این مرحله، اطلاعات مربوط به منطقه هدف جمع‌آوری می‌شود. همچنین نیازهای کاربران نهایی به دقت تحلیل می‌شود تا بهترین توپولوژی برای شبکه انتخاب گردد.

مرحله انتخاب بستر ارتباطی در اجرای شبکه فیبر نوری

اولین گام برای اجرای شبکه فیبرنوری، انتخاب بستر ارتباطی مناسب شبکه دیتا است. به طور کلی بسترهای مختلفی وجود دارد، مثلاً ارتباط بی سیم وایرلس، مایکروویو، فیبر نوری، کابل شبکه و … بهترین روش ارتباطی استفاده از کابل فیبرنوری برای انتقال داده است که بستری امن و پرسرعت را فراهم میکند.

مطالعات امکان‌سنجی

با توجه به شرایط محیطی و اقتصادی، امکان‌پذیری اجرای پروژه بررسی می‌شود. در این مرحله، نوع تجهیزات فیبرنوری مورد نیاز مانند آداپتور فیبر نوری و پچ پنل فیبرنوری و پیگتیل و … تعیین می‌گردد.

طراحی مفهومی

انتخاب توپولوژی مناسب برای شبکه (ستاره‌ای، حلقوی یا مش) و تعیین نقاط اصلی نصب تجهیزات مانند پچ پنل فیبر نوری انجام می‌شود. در این مرحله، اسپلیتر فیبرنوری نیز برای تقسیم سیگنال‌های نوری در نظر گرفته می‌شود.

طراحی تفصیلی

در این مرحله، مسیرهای دقیق کابل‌های فیبر نوری و نقاط اتصال آن‌ها مشخص می‌شود. تجهیزات مختلفی مانند پچ کورد فیبرنوری و پیگتیل فیبر نوری نیز برای اتصال تجهیزات به هم در نظر گرفته می‌شوند. همچنین، ماژول فیبرنوری برای افزایش ظرفیت و کارایی شبکه استفاده می‌شود.

برای اجرای شبکه فیبرنوری براساس استانداردهای طراحی باید مراحل زیر را قدم به قدم طی کرد تا کار با کیفیت و دقت کافی انجام گیرد.

  • انتخاب بستر ارتباطی شبکه دیتا
  • مسافت بین نقاط ارتباطی
  • سرعت مورد نیاز جهت انتقال دیتا
  • پایداری بستر ارتباطی
  • هزینه کابل کشی فیبر نوری
  • قابلیت اجرایی بودن طرح
  • لحاظ کردن تعمیر و نگهداری
  • انتخاب نوع کابل فیبرنوری
  • انتخاب مسیر در طراحی شبکه فیبر نوری

طراحان شبکه فیبرنوری

طراحان شبکه فیبر نوری این متخصصان وظیفه طراحی و برنامه ریزی شبکه های فیبرنوری را با در نظر گرفتن عواملی مانند پهنای باند مورد نیاز، مقرون به صرفه بودن و مقیاس پذیری بر عهده دارند. آنها از نزدیک با معماران، مهندسان و سایر ذینفعان همکاری می کنند تا اطمینان حاصل کنند که شبکه نیازهای خاص پروژه را برآورده می کند.

 

طراح شبکه فیبرنوری

 

 

طراحان شبکه فیبرنوری نقش مهمی در برنامه ریزی و طراحی شبکه های فیبرنوری دارند. مسئولیت های آنها عبارتند از:

  • ارزیابی نیازهای مشتری و تجزیه و تحلیل الگوهای ترافیک شبکه
  • طراحی و برنامه ریزی معماری و توپولوژی شبکه فیبر نوری
  • انتخاب کابل‌ها، قطعات و تجهیزات فیبر نوری مناسب
  • حصول اطمینان از برآورده شدن کارایی، مقیاس پذیری و هزینه طرح های شبکه
  • همکاری با مهندسان، معماران و سایر ذینفعان
  • ایجاد نمودارهای دقیق شبکه، مشخصات و مستندات

طراحی شبکه فیبرنوری FTTH

طراحی شبکه ستاره ای فعال  به اختصار AON در پروژه های  فیبرنوری رساندن فیبر به منازل FTTH از جمله اولین معماری های پروژه های FTTH به شمار می آید و در واقع ساده ترین راه جهت اتصال منازل به شبکه FTTH می باشد، با استفاده از لینک فیبر نوری ، هر خانه، شرکت و یا آپارتمان به طور مجزا توسط یک کابل فیبر نوری تک رشته دراپ Drop به سوئیچ های مرکز مخابرات یا به نزدیکترین مرکز داده مخابرات  FTTH  (CO)  و یا به یکی از سوئیچ های فعال محلی متصل می گردد.

شبکه ستاره ای اکتیو (Active Optical Network) (AON) FTTH

مشترکین موجود در شبکه اکتیو ستاره ای اعم از خانگی و دفاتر تجاری هر کدام دارای یک فیبر اختصاصی به محل خانه (یا مکان ، مشاغل ، آپارتمان ها و یا دفاتر) می باشند. این معماری حداکثر پهنای باند و انعطاف پذیری را ارائه می نماید البته راه اندازی برای مشتریان پر هزینه تمام می شود.

شبکه فیبر نوری پسیو ( PON) – FTTH

معماری شبکه غیر فعال  Passive Optical Network به اختصار PON با طراحی و ساختار مقرون به صرفه تر در پروژه های فیبر نوری FTTH در سال های اخیر به شکل گسترده ای پیاده سازی شده است، این طراحی با بکار گیری فناوری تقسیم طول موج WDM ( مالتی پلکسینگ ) به مشتریان این امکان را میدهد تا با پرداخت اشتراکی هزینه تجهیزات و مولفه ها از شبکه FTTH پرسرعت برخوردار شوند ، در واقع در سیستم PON مولفه ها و تجهیزات گران قیمت پروژه هایFTTH  بین مشتریان تقسیم و بصورت اشتراکی تامین می گردد.

اسپلیترهای نوری پسیو با تنها یک ورودی جهت ارسال و دریافت دیتا بر روی تنها یک تار نوری و سپس بوسیله تقسیم طول موج WDM پهنای باند را بین کاربران توزیع می نمایند و هزینه راه اندازی لینک ها را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات پیشنهادی